Fredriks öppna brev till OLW efter fruktansvärda grabbkvällen

Det var under onsdagskvällen som Fredrik Ambrosson och hans vänner skulle avnjuta en fotbollsmatch med varandra. Killarna var laddade och såg fram emot en härlig kväll. Men när de öppnade chipspåsen började saker och ting gå åt pipsvängen, berättar han i ett ironiskt och överdrivet – men fantastisk roligt – inlägg på Facebook.

– Det är så tragiskt att det knappt går att beskriva, säger Fredrik till Aftonbladet Viralt och skrattar.

Fredrik Ambrosson. Foto: Privat.
Fredrik Ambrosson. Foto: Privat.

Läs Fredriks Facebookinlägg till OLW nedan.

”Hej OLW,
Jag hade samlat ihop grabbarna för att se PSG möta Barcelona hemma hos mig på min 42 tums plasma. Biran stod framme, chipsen låg i skålen och Conny låg halvt medvetslös på vardagsrumsmattan. Lagom till försnacket knäcktes den första lagern och kung Zlatan dök upp i bild.

Ungefär en kvart innan avspark ringde Mackan. Han hade pallrat sig hela vägen från Coop Bergshamra hem till mig med en påse ”OLW Sourcream & Onion” i högsta hugg. Hela vardagsrummet jublade av lycka. Chilinötter i all ära, men en påse sourcream hade vi inte ens kunnat drömma om.

Del 2: ”Upprörd stämning i lokalen”

När Mackan väl var framme noterade Conny från sitt grodperspektiv att Mackans skor i äkta krokodilläder tagit allvarlig skada under färden. Alla närvarande i vardagsrummet bevittnade även att Mackan i den närmaste framtiden kommer att behöva skavsårsplåster av den dyrare sorten.

Mackans ankomst signalerades av att den inhandlade påsen sourcream chips öppnades, till allas belåtenhet. Det verkligen vattnades i munnen på samtliga i den rymliga vardagsrumssoffan och stämningen var på topp.

Väl när kommentatorerna presenterade laguppställningarna nådde det första chipset min ytterst känsliga gom, tyvärr till min stora besvikelse. Gomseglet lämnade aldrig hamn, chipsen var helt smaklösa. Det vart genast en ganska upprörd stämning i lokalen. Mackan var i det närmaste gråtfärdig, hade han offrat både fötter och krokodilläder för det här?

Del 3: Allt börjar gå åt helvete

Detta var emellertid bara lugnet före stormen. Den alltmer upprörda stämningen i mitt vardagsrum hade väckt Conny ur hans fylledvala och han smakade till slut på de inhandlade sourcream chipsen. Vi försökte stoppa honom, men inte innan Zlatan hade en Jack Daniels-flaska i pannan och min 42 tummare var nere för räkning. Vi följde sedan en fillipinsk stream av kvalitet ”sämre” via min telefon.

Om man inte känner Conny så kan man fråga sig varför han gjorde som han gjorde, så låt mig ge er lite bakgrund.

Conny hade en tuff uppväxt och har sedan sitt tidiga vuxna liv haft tre fasta punkter i livet som han hållit fast vid. Dessa tre var socialdemokrati, Bajen och OLW Sourcream. Den senaste tiden hade tagit hårt på Conny; den senaste socialdemokratiska vinsten resulterade i omval, han hade blivit portad från Gröne Jägaren förra veckan och nu svek till och med chipsen. Han var arg, klädd i grönt (högst opassande) och ute efter hämnd.

Del 4: Hyresvärden inte glad

Jag vill helst inte gå in på detaljer över vad som hände under Connys fyllevrede, men jag kan göra en kort redogörelse över skadorna han orsakade i punktform.
• Min toastgrill slängdes ut genom fönstret, jag kommer aldrig kunna avnjuta en toast med ost, skinka och Johnnys senap igen utan att besöka Biltema först.
• Min dokumentär av guldåret 2001 på VHS, signerad av samtliga spelare är för alltid förstörd av Connys spyor
• Min hyresvärd är allt annat än glad…

Jag kan aldrig få mina förstörda ägodelar tillbaka, men jag hoppas på att bli kompenserad för chipsen i alla fall.

Med vänlig hälsning
Fredrik
P.S. Det regnade utomhus också.”

Fotnot: Conny och Mackan heter egentligen något annat.

Aftonbladet Viralt har varit i kontakt Fredrik efter hans roliga inlägg.

– Det är så tragiskt att det knappt går att beskriva, säger han och skrattar.

– Chipsen smakade ingenting. Känslan var noll. Framför allt tog min vän Conny det hela väldigt hårt. Jag har inte sett honom sedan den kvällen.

Känslorna efter händelsen sitter fortfarande kvar hos många av killarna.

– Vi har pratat mycket om det som hände med varandra i efterhand.

Funderar ni på terapi?

– Nej, det tror jag inte är aktuellt. Men en ny chipspåse vore ett bra plåster på såren. En chipspåse med chips som smakar.

Aftonbladet Viralt har varit i kontakt med OLW som bestämt sig för att kompensera kvällen. Så här skriver de i ett brev till Fredrik:

”Vi skippar förklaringar om tekniska missöden och går direkt på kärnan. Vi kan inte med ord beskriva hur vi lider med er. Hur ska detta kunna kompenseras? Vi har ingen tv, inga krokodilskor eller skavsårsplåster och vi kan heller inte råda över vädret. Men vi har chips! Även med smak. 

Som en livsuppehållande åtgärd skickar vi därför över mer än ni kommer att kunna äta under två halvlekar – med förlängning. 

Som plåster på såren, då självkart inte skavsårsplåster, skickar vi ett par ypperliga fredagsmys-sockor till Mackan så att hans fötter får vila fram till nyårsfesten. Och för att försöka rädda din och Connys relation hoppas vi att en grön/vit fredagsmyströja kan få din vän att hitta tillbaka till dig men även till oss och OLW Sourcream.”

Fler inlägg:

 • Tjänstgörande redaktör: Ehsan Fadakar
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB