Daniella föll ihop på tunnelbanan – nu vill hon hitta hjälten som räddade hennes liv

Daniella Boström, 19, var på väg till jobbet med tunnelbanan. Då svimmade hon plötsligt av, slog huvudet hårt i stång och föll sedan till golvet. Nu vill hon tacka hjälten som räddade hennes liv.

– Jag är så fruktansvärt tacksam för att han stannade kvar och hjälpte mig. Alla andra bara klev över mig och fortsatte med sina karriärer, säger hon.

Skärmavbild 2015-01-08 kl. 12.07.49Det var under onsdagsmorgonen vid 08-tiden som Daniella Boström Larsson, 19, var på väg till jobbet med tunnelbanan. Hon hade inte ätit någon frukost och plötsligt slog ett kraftigt illamående till.

– Allt började snurra och jag mådde fruktansvärt. Jag kände att jag behövde något att äta eller dricka. Men jag hann inte komma så lång, för plötsligt blev allting helt svart, säger hon till Aftonbladet.

Daniella hade svimmat. Hon har senare fått förklarat för sig att hon plötsligt ramlat ihop, slagit huvudet i en stång och sedan landat illa med ansiktet rakt i tunnelbanans golv.

– Jag har aldrig varit med om något liknande förut. Jag är långt ifrån redo att gå ner i tunnelbanan igen på ett tag. Jag är fortfarande mörbultad, säger en uppenbart tilltufsad Daniella.

Vill hitta hjälten 

Idag mår hon förhållandevis bra. Men faktum är att saker och ting hade kunnat gå väldigt mycket sämre. Och det finns bara en person hon har att tacka för det – hjälten som trotsade folkmassorna och gick fram för att hjälpa henne.

– Han kom fram och satte mig upp på ett säte. Han frågade hur jag mådde och ringde en ambulans. Sedan tog han mina grejer och hjälpte mig till Kungsträdgården där vi satte oss på en bänk och väntade. Under hela tiden höll han kontakt med mig så jag inte skulle svimma ihop igen. Jag vet inte hur det skulle gått utan honom.

Nu vill Daniella hitta hjälten som räddade henne den där onsdagsmorgonen i Stockholms rusningstrafik. Men minnena är suddiga.

– Jag kollade mest ner i golvet. Men han hade brunna skor, en blå kappa och var en svensk kille på 24-30 år.

Vad skulle du vilja säga till honom?

– Jag vill verkligen tacka honom jättemycket och säga hur mycket det betydde. Jag vill inte veta vad som hade hänt annars. Alla andra klev över mig och fortsatte med sina karriärer. Han var den enda på tåget som stannade upp och räddade mig, säger Daniela Boström.

Kan du hjälpa Daniela att hitta sin hjälte? Kontakta viralt.aftonbladet.se 

Fler inlägg:

 • Tjänstgörande redaktör: Ehsan Fadakar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB