Alla bara garvar efter NHL-målvaktens osannolika räddning

av Hampus Hagman

Chicago Blackhawks Andrew Shaw sköt med 17 sekunder kvar av övertidsperioden när Mike Smith i Arizona-målet tvingades sträcka ut sina 193 cm för att vispa undan pucken som studsat över honom via plockhandsken och dumpit ner på mållinjen.

– Han gör ett mirakulöst försök att nå den där pucken, utbrast kommentatorn som till en början skrek om att det var mål.

sjukaraddningenmalinjen

Men efter flera minuters videogranskning stod det klart att pucken aldrig varit helt över mållinjen och matchen gick till straffläggning med ställningen 2–2 efter fyra perioder.

quenneville

– Jag tittade ner mot honom och skrattade och sa ”inget mål”, och han garvade tillbaka, säger Tippet om Quenneville, som i slutändan inte var lika road.

– Jag tror inte att du kan komma närmare.

Väl där stoppade Smith även Jonathan Toews, och Patrick Sharp straffar. Patrick Kane satte visserligen sin, men det räckte inte mot Arizonas två lyckade straffar.

Smith blev inte helt otippat utsedd till matchens bäste spelare.

• Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson