Möt 9-åriga Kristina Pimenova – världens mest kontroversiella supermodell

Kristina Pimenova har jobbat som modell sedan hon var tre år gammal. Hon kallas för ”världens vackraste flicka” och skapar stor debatt på internet.

Kristina Pimenova, 9, från Moskva i Ryssland har varit modell sedan hon var tre år gammal och har redan hunnit jobba för bland annat Vogue, Roberto Cavalli och Armani. Hon kallas för världens vackraste flicka och har över 2 miljoner följare på Facebook och 300 000 följare på Instagram.

Foto: instagram.com/kristinapimenova2005
Foto: instagram.com/kristinapimenova2005

På Kristinas Facebooksida kan man läsa:
”Hon började som modell när hon var 3 år gammal. Vart än hennes mamma gick, berättade människor för henne hur bedårande Kristina var och talade om för henne att hon borde bli modell. Hennes mamma bestämde sig för att de skulle testa och Kristie insåg snabbt hur roligt det var, speciellt att gå på catwalken och vara med i modevisningar. Hon har haft jättekul hela tiden och älskar fortfarande varenda minut av sitt liv som modell.”

Foto: instagram.com/kristinapimenova2005
Foto: instagram.com/kristinapimenova2005

Men det är inte bara hyllningar man kan se på hennes sociala medier-konton – många menar att hon sexualiseras. Hennes mamma Glikeriya Shirokova, som tidigare själv jobbat som modell, är den som sköter dotterns karriär och sociala medier. Hon menar att alla kommentarer som är opassande raderas och att hon blockar personer som postar olämpliga bilder och videos. 

Foto: instagram.com/kristinapimenova2005
Foto: instagram.com/kristinapimenova2005

På bilder där Kristina bär korta shorts eller kjolar kan man läsa väldigt blandade reaktioner och kommentarer. Många ifrågasätter hur mamman visar upp sin dotter medan andra uppskattar det de ser.

Foto: instagram.com/kristinapimenova2005
Foto: instagram.com/kristinapimenova2005

”Du sexualiserar din egen dotter. Föräldrar som du är anledningen till att tjejer växer upp med en snedvriden självbild. Dessutom finns det många sjuka människor där ute som tittar på dessa bilder med en sexuell blick” skriver en person på Kristinas Instagram, uppger Daily Mail.

Heta artiklar

Hetast just nu

Läs Daniels vackra hyllning till Sverige som fått nätet på fall: ”Jag blir tårögd”

Daniel Mendoza skrev under onsdagen ett långt och känslofyllt inlägg på Facebook där han hyllar Sverige och tackar alla som byggde detta...

Här klämmer han en finne som suttit i hans nacke i 20 år

En kille vid namn Andy Pepper hade en finne i nacken i TJUGO år innan han bestämde sig för att äntligen klämma...

No Buzzfeed – HERE are 24 reasons why living in Sweden will ruin you for life

This monday Buzzfeed published a list of 24 reasons why living in Sweden will ruin you for life. The list was filled with...

1980-talets mest älskade leksaker (och hur vi dödade dem)

Om du var barn på 1980-talet har du förmodligen lekt med åtminstone nån av de här klassikerna – och haft sönder den. För de gick alltid sönder. På samma...

 • Tjänstgörande redaktör: Ehsan Fadakar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB